Ősi tudás modern megvilágításban

SHIRODHARA – meleg gyógyolaj csorgatása a fejre

Idegrendszeri kezelés. Elköszönhetsz az álmatlanságtól és a stressztől! Enyhíti a kimerültséget. Szorongásos zavar, depresszió, dekoncentrált elme, figyelemzavar, vegetatív eredetű krónikus fejfájás és magas vérnyomás, fülzúgás, szédülés, de hajhullás, epilepszia esetén alkalmazva is hatékony segítséget nyújt, megnyugtatva az idegrendszert.

Egyedülálló nagyon hatásos ayurvedikus kezelés, amikor meleg gyógyolajat folyatunk a kliens homlokára ami kiegyensúlyozza és stabilizálja az elmét. Eredményképp egy mély relaxált-, meditatív, megváltozott tudatállapot jön létre, az elme teljes nyugalmával. Az idegrendszer megpihen, az öt érzék működése javul.

Ez a kezelés az elsőszámú személyes  kedvencem!

70 perc – 12.000 Ft

ABHYANGA – teljes test ayurvedikus olajos masszázsa

Ajánlott álmatlanság, alvászavar, depresszió, stressz leküzdésére, idegrendszeri -, ízületi -, hormonális-, keringési problémák esetére, ízületi problémákra, fájdalomcsillapításra, az immunrendszer erősítésére.

A teljes test kezelése során 100% hidegen sajtolt növényi olajat használunk, amely minden adalékanyagtól mentes. A gyógynövényes olaj kiválasztása a doshától függ. Masszázzsal juttatjuk a bőrbe a bőséges olajat, hogy fellazítsuk vele annak szerkezetében megrekedt toxinokat, a sejtanyagcsere során emésztetlenül ott rekedt anyagot melyet az ayurvéda ama-nak nevez. A test számára torlaszoló, eltömő, befedő, elzáró tulajdonságokkal rendelkező ama-t a kezelés során a kiválasztó szervek felé tereljük. A kezelés végeztével a gyógynövényes gőzkabin (swedana) terápia gondoskodik az ama cseppfolyósításáról ez által végleges kivezetéséről a testből.

Hatására csökken a stressz, az izmok ellazulnak, megnyugszik a lélek.

 

60 perc – 8.000 Ft

75 perc – 10.000 Ft

90 perc – 12.000 Ft

PATRA POTLI – gyógynövény batyus masszázs

Ajánlott befagyott váll szindróma, spondilózis, merev derék, teniszkönyök, merev nyak, arcbénulás, szájzár, meszes csigolyák okozta fájdalmak esetén.

Abhyangával kombinált kezelés, ahol gyógynövényes batyukkal ütögető, masszírozó mozdulatokkal oldjuk a test hideg, rideg állapotából adódó problémákat. Nyugtat és élénkít, feloldja a merevséget a test ízületeiben, izmaiban.

60 perc – 10.000 Ft

 

NASYA – arcüreg és orr helyi kezelése

Az arcot hidegen sajtolt harmonizáló olajjal átmasszírozzuk, ezt követően gyógynövényes gőzben puhítjuk tovább az orr- és arcüreg régiót. Végül néhány csepp tonizáló olajat cseppentünk az orrba, mely segíti a terület egyensúlyi állapotba kerülését. A toxinok eltávolítása a fej és nyaki részből a nasya terápia feladata. Ez a tisztítási folyamat ajánlatos mindazoknak, akik fejfájással, migrénnel, arcüreggyulladással (sinusitis), krónikus megfázással, mellkasi vértolulással, valamint nyaki spondilozisra (csigolyameszesedés) panaszkodnak vagy arcbénulásban (facialis paresis) szenvednek. Segít eltávolítani a felesleges kaphát (föld, víz elem), ugyanakkor csökkenti a vatát (levegő, éter elem). Az ayurveda szerint a vata dosha felelős az idegrendszeri panaszokért.

30 perc – 4.000 Ft

SWEDANA – gőzkabin

A teljes abhyanga része, ami beletartozik a panchakarma terápiába. A szaunához hasonló izzasztás, a lényeges különbség él, a fej nincs a meleg gőzben, mivel a fejben van a hőközpont. Abhyanga után a meleg gőz hatására a méreganyagok könnyebben el tudnak távozni a szervezetből, a test megkönnyebbül. A vata (levegő, tér elem) dosha egyensúlyának hiánya miatti bőrszárazságra is jó hatással van.

 

20 perc – 2.000 Ft

 

JÓGATERÁPIA – testgyakorlás, légzés, meditáció

Idegrendszeri-, mozgásszervi-, emésztési-, hormonális problémák hatékony terápiás eszköze. Az ászana és légzőgyakorlatoknak is különféle hatásuk és ellenjavallatuk van. Az online csomagok mellett az egyéni konzultáción lehetőség van a személyes problémák megbeszélésére, egyéni kezelési terv felállítására.

 

 

egyéni: 60 perc – 6.000 Ft

egyéni: 10 x 60 perc – 50.000 Ft

BASTI – speciális ayurvedikus olajos kezelés

Különleges, sepciális ayurvedikus olajos kezelés, amely javítja a keringést az adott területen, oldja a mélyizom görcsöket, ezáltal a fájdalmat. A bőr felszívja a szükséges mennyiségű olajat, ami táplálja az izmokat, idegeket, átolajozza, rugalmasabbá teszi az ízületeket. Hason alkalmazva javítja az emésztést. Aktivizálja a csakrákat, energiaközpontokat is.

Basti terápia javallatai: mélyizom görcsök, menstruációs fájdalmak, derékfájdalom, merev nyak okozta fejfájás, ízületi kopások, rugalmatlan, kötött ízületek, székrekedés, lerakódások a tüdőben, reuma, isiász, spondilózis (csigolya meszesedés) okozta panaszok jelentkezésénél.

A test különböző pontjain alkalmazható:

→ lumbális gerinc (Kati basti)

→ has (Nabhi basti)

→ nyak (Griva basti)

→ térd (Janu basti)

→ mellkas (Uro basti)

50 perc – 8.000 Ft

SHIRO ABHYANGA – ayurvedikus olajos fej masszázs

Ez a kezelés a teljes Abhyanga része. A fej, a nyak és a vállöv doshának megfelelő, hidegen sajtolt meleg gyógyolajjal történő masszázsa. Javallatok: a számítógépes ülőmunka következtében befeszült nyak, trapézizom, szemszárazság, migrénes fájdalom elvezetése, stressz oldás, arcidegzsába, hajas fejbőr panaszai (hajhullás, pikkelysömör, korpa).

40 perc – 5.500 Ft

 

 

 

 

PRUSTHA ABHYANGA – ayurvedikus olajos masszázs

Meleg, doshának megfelelő gyógyolajos nyak és hát masszázs. A stressz, ülőmunka, rossz testtartás miatti izomfeszüléseket oldja, általános stresszoldó hatású.

A masszázs a teljes abhyanga része.

30 perc – 4.000 Ft

 

 

 

YUMEIHO® MASSZÁZS – japán módszer

A test asszimetriája következtében megbomlik az izomegyensúly, a kóros izomfeszülés fájdalmakat hoz létre, ami további izomfeszülést eredményez és az ördögi kör folytatódik. Ahol feszes az izom, nemcsak a vérkeringés, de az energia áramlása is romlik, ezáltal a testtartás probléma kihat a szervezet egészére.

Yumeiho professzor elmélete szerint a test asszimetriájának oka az SI (sacroiliacalis) ízület elmozdulása. A nyomó-gyúró masszázs és ízületi stimulációs fogások során a szimmetria visszaállítására törekszünk, a háti shu pontok kezelésével hatva az energia rendszerre is.

 

50 perc – 8.000 Ft

bevezető ár: 5.000 Ft

A BEVEZETŐ ÁR VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES.