A 40-50-es nőket futószalagon viszik a műtőbe fractionalt abrasio műtétre

A köznyelv kaparásnak hívja ezt a műtéti beavatkozást. Menstruációs rendellenességek, méh daganatai kapcsán szövettani mintavétel miatt végzik.

Lehetséges, hogy nem is tudtad, de nagyon nagy eséllyel téged is kerülget a fentebb említett probléma?

Ezen állapotok „megalapozása” már korábban elkezdődik, mindenki keményen megdolgozott az adott helyzetéért. Ezért, ne hagyd figyelmen kívül az apró jeleket.

A nyugati világban, de a világ más táján is egyre inkább elterjed, hogy a nők osztoznak a férfiakkal a szakmai versengésben. Karriert építenek, vagy csak szimplán megfelelnek a munkahelyi túlzott követelményeknek, három műszakban dolgoznak, mellette gyermekeket nevelnek, ellátják a háztartást esetleg még egy másodállással is tetézik mindezt. Nagyon sokuknak magas árat kell fizetniük ezekért. A felgyorsult életiram mindenki egészségét fenyegeti, de a nőkét különösen, hiszen egy nagyon érzékeny bonyolult hormonok által szabályozott ciklussal rendelkeznek. A hektikus napirendhez hozzáadódik a kevés alvás, stessz, túlnyomás, túlstimuláció. A modern élet egyéb aspektusai is, mint a környezetszennyezés, gyorsételek, alváshiány hozzájárulnak a hormonrendszer zavarához és létrehozzák a fent említett problémakört.

A mai nő korábban kezd el menstruálni és kevesebb gyereket szül vagy akár gyermektelen marad. Ennek következtében élete során körülbelül 350-400-sor menstruál, míg kétszáz évvel ezelőtt élt nők hozzávetőlegesen 100 menstruációt tapasztaltak meg.

Ezek a tények, valamit a modern világ követelményei, amelyeknek a nőknek meg kell felelniük arra kényszerítik a szaporítószerveket, hogy egészségtelen módon alkalmazkodjanak.

A nőknek több menstruációs ciklusuk van, mint korábban, ám egyáltalán nincs hagyománya annak, hogy úgy gondoljunk rá, mint egy jelentős vagy spirituális eseményre, nyoma sincs annak, hogy egy misztériumként éljük meg. A média sem azt kommunikálja felénk, hogy ebben az időszakban pihenjünk, hiszen az energia szint ilyenkor a legalacsonyabb. A társadalmi ideál és elvárás differencia nélkül az edzőterem, sport, hajfestés, stb.

A sztori fiatal korban kezdődik, de akkor még nem akarsz tudomást venni róla, pedig finom, apró jelek már megjelennek. Nem súlyos, ezért ignorálod. Vágtatsz a kor fitness követelményeinek megfelelően vagy épp slamposan nem törődve elhagyod magad és túlsúlyossá válsz. Egyszer csak 40 felett, mint derült égből villámcsapás, kirobban a baj.

Méh jóindulatú szövetdaganatai, endomertiozis, petefészekciszták, menstruációs rendellenességek, ösztogén dominancia, meddőség és sorolhatnánk a női bajokat.

Amikor szembesülsz a problémával, nagy nehezen ráveszed magad vagy épp a helyzet súlyossága miatt azonnali hatállyal megrohamozol egy nőgyógyászt, aki közli veled a diagnózist fehéren-feketén. Másnap már a műtőben találhatod magad, egy olyan helyen, ahol talán még életedben nem voltál. Mielőtt elaltatnak, az altatóorvos megméri a vérnyomásodat, 180/100 – mondja a műtétet végző orvosnak – hát persze, mert be vagy parázva rendesen. De sebaj, pár perc múlva már alszol…

Hogyan védhetnénk meg magunkat nőként – nem feláldozva egzisztenciánk alapjait és karrierünket – megóvva magunkat a futószalagon végzett műtétek kockázataitól?

Hogyan érjük el, hogy a változókor ne egy rémálom legyen? Hogyan kerüljük el a stresszt, álmatlanságot, energia hiányt, hőhullámokat? Hogyan szabaduljunk meg a vérzészavaroktól?

Az a szándékom, hogy felajánljam minden nőnek, akár van gyermeke, akár nincs, akár van karrierje akár nincs egy olyan ősi, bölcs, gyógyító rendszert, amely segítségével nőiségét örömmel és nem gonddal élheti meg. A keleti tudományok finom harmonizáló megoldásokat nyújthatnak.

Írta: Németh Orsolya

Forrás: Bobby Clennel Nők jóga könyve

Foglalj időpontot egy ingyenes és kötetlen telefonos konzultációra, ahol felmérem az állapotodat és felvázolom a személyre szabott megoldási lehetőséget.

A maximum 30 perces telefonos konzultáció teljesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ez a 30 perc kizárólag Rólad szól, a Te problémáidat vizsgáljuk meg közelebbről.

Ha a konzultáció során úgy látom, tudunk együttműködni, akkor felvázolom a lehetőségeket az állapotod javítása érdekében.

A konzultáció regisztrációhoz kötött. Az időpontfoglalás után e-mailedre küldött kérdőív válaszai alapján készülök fel a beszélgetésre.

A konzultáció azért ingyenes, hogy el tudjam dönteni beletartozol-e a kompetenciámba. (ha nem, átirányítalak egy másik szakemberhez).

IDŐPONTFOGLALÁS INGYENES KONZULTÁCIÓRA ► Kérem, az időpontfoglaláshoz töltsd ki az űrlapot és az utána lévő kérdőívet!

Kattints a gombra

GDPR

10 + 13 =