Alvás

a természet orvosa

Célom, hogy krónikus stressz és kimerültségtől, kialvatlanságtól szenvedő teljesítményorientált embereknek segítsek megnövelni a teljesítményüket és energikusabbá tenni a működésüket.

Mentalitást, lelket és testet fejlesztő módszerek által, főként keleti gyógyászati eszközökkel.

NÉMETH ORSOLYA

Természetgyógyász, alternatív masszázs- és mozgásterapeuta, ayurvedikus jógaterapeuta

Szoktál belefeledkezni abba, ahogy a felhők szaladnak az égen, egy patak csobogó hangjába vagy az erdő illatába? Az ember természeti lény, de elhagyta természetes közegét, ezzel egyidőben megjelentek, kínozzák és idő előtti halálra ítélik a civilizációs betegségek.

Biztosan megtapasztaltad már, ha sokáig be vagy zárva az irodádba, munkahelyedre, otthonodba, egy idő után a feszültség elkezd benned fokozódni. Az állandó netezés, kütyüzés, telefon nyomogatás is egy feszültséget hoz létre, hiszen folyamatosan ingerekkel terheli túl az agyat. Valami olyasmit fogsz érezni, mint amikor a kuktában a gőz a fedő miatt nem tud eltávozni és benne óriási túlnyomás keletkezik. Ezt az állapotot a szervezet srtesszként értelmezi, elkezdődik az adrenalin, kortizol – stressz hormonok – fokozott szekréciója. Amikor a gőzt nem engeded ki a kuktából, az állandó túlnyomás következményeként hozod létre önmagadnak a káros distresszt, ami hosszú távon fennállva komoly egészségügyi következményekkel jár.

Érdekelnek a mozgásszervi-, emésztőrendszeri-, hormonális-, vérnyomás problémák, de legnagyobb szívügyemnek a krónikus stressz miatt kimerültséggel, idegrendszeri eredetű álmatlansággal élők segítését érzem. Miért? Mert magam is ismerem eme problémák krónikus fromáját és megtapasztaltam, milyen káros szövődményei vannak. A tudás nálam maga a tapasztalat.

Az ayurveda tudománya a váta dosha kibillenésének tulajdonítja az idegrendszeri eredetű szimptómákat. A terapeuta képzésemen tanultak egyes elemeit beépítem az anyagaimba. Rajongok az ősi, egyensúlyt helyreállító gyógymódokért, de fontosnak tartom a nyugati orvoslást is. E kettőnek összhangban kellene működnie.

A stresszbetegség mára világméretű általánossággá vált, szinte mindenkit érint. Az idegrendszeri probléma kihat a hormonrendszerre, az emésztésre, a keringési rendszerre, az immunrendszerre és a test problémája visszahat az pszichére, ördögi kört alkotva, ezért mindegyikkel foglalkozom. 

 TANULMÁNYOK

Akiktől a tudásomat kaptam:

2010 – 2012

Saját „önképző körömben” jógáztam könyvből 🙂 az első sérülésig. Ekkor felismertem, szükségem van a mentorra.

2012-től

Kádár Zoltán (mérnök, közgazdász, jóga mester, Ozoana® módszer megalkotója) – Szádhana jógaiskola

2013 – 2017

Kádár Zoltán (mérnök, közgazdász, jóga mester, Ozoana® módszer megalkotója) – Dharma jóga

 2017 – 2019

Papp József (pszichológus, jóga mester), Kádár Zoltán (jóga mester, Ozoana® módszer megalkotója),  – Amanaszka jóga

2018 – 2019

Dr. Pallavi Shine Bamburkar (orvos, ayurveda orvos, Sri Vishwamukta Ayurveda és panchakarma klinika vezető orvosa Pune, India) – ayurveda terapeuta tanfolyam

2019

Kádár Zoltán (mérnök, közgazdász, jóga mester, Ozoana® módszer megalkotója) Dr. Heitz Anikó (gyógyszerész, Ozoana® módszer megalkotója)   – Ozoana® módszer

2019 – 2020

Esszencia Centrum, Varsányi Péter, Árendás lászló természetgyógyász, alternatív masszázs-, és mozgásterapeuta szak, Állami Egészségügyi Ellátó Központ vizsga

2020

Lampért Róbert – Yumeiho® masszázs

   2020

Ajay Singh (indiai ayurveda terapeuta, Surya Ayurveda vezető terapeutája) – ayurvedikus kezelések

   TAPASZTALAT

Dr. Yoga márkanév megalapítása

   2018-tól

Celldömölk, Dr. Yoga foglalkozások

   2020-tól

Celldömölk, Ozoana® módszer

   2020-tól

Dr. Yoga online – www.dryoga.hu weboldal megszületése

   2021-től

Alvásjavító és Stresszoldó Terápia

Kevesebb stressz, jobb alvás, több energia

Azzal, hogy itt vagy, már megtetted az első lépést. Ne tétovázz, lépj eggyel tovább és vágj bele, kérd az INGYENES

Alvásjavító & Stresszoldó Jógaterápia start anyagát.

Az alvás a természet orvosa. Egyszerű gyakorlatok segítségével elérheted, hogy megszabadulj a stressztől és az alvás ismét a megújító pihenést jelentse számodra.

Németh Orsolya - természetgyógyász, alternatív masszázs- és mozgásterapeuta, ayurvedikus jógaterapeuta