Mindenki csinálja, de senki nem beszél róla

Avagy rejtélyes ok a fejfájás, migrén, álmatlanság, puffadás, szájszag, akne, stb….. mögött.

 

Amit megeszel, annak előbb vagy utóbb távoznia is kell. Természetesnek és magától értetődőnek tűnik, de nem mindenki számára az.

 

Sőt gyötrelmes, amikor akár egy hét is eltelik, amíg távozni tud az emésztés végterméke, az is csak nagy küzdelem árán. Ennyi idő alatt a széklet keménnyé válik és hosszas erőlködéssel tud csak világra jönni.

 

Az erőlködés hatására fájdalmas aranyér vagy végbél berepedés is keletkezhet.

 

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint reggel 5-7-ig van a vastagbél aktivitásának maximuma, a székletnek ilyenkor kellene távoznia minden nap, ami ALAPVETŐ JELENŐSÉGŰ.

 

Az Ayurvéda sem vélekedik másképp, A BELEKET, AZ EMÉSZTŐ TRAKTUST SZINTÉN AZ EGÉSZSÉG ÉS A JÓ KÖZÉRZET KÖZPONTJÁNAK TARTJA. Jellemzően a vata (levegő-tér) típusú, illetve a kapha (föld-víz) típusú embereket érinti a székrekedés. Mindegyiket másként kell kezelni. A vata típusú embert kívülről belülről olajozni szükséges, míg a kapha típusút szintén e vonatkozásokban mozgásra kell késztetni.

 

Nem beszélünk róla, de kardinális téma, hiszen a széklettel a méreganyagok távoznak a szervezetből. A belekben pangó székletből a méreganyagok – aminek el kellene távoznia – felszívódik és visszakerül a keringésbe. Ugyanakkor, ha a székletürítés nem megfelelően működik, fontos tápanyagok felszívódása is elégtelenné válhat a vékonybélben.

 

Gondolnád, hogy az álmatlanság vagy a kínzó migrénes fejfájás mögött krónikus székrekedés állhat ludasként? Puffadás, fáradtság, kellemetlen szájszag, koncentráció -, lelki zavarok kísérhetik a szorulással bajlódó embert.

 

A székrekedés mögött komoly betegség, gyógyszer mellékhatás vagy anatómiai ok is állhat, de népbetegség státuszát a rohanó életmódnak köszönhetően vívta ki.

 

Lehet neked is:

  • Hajnalban elkezdődik a hajsza, nincs idő reggel a toaletten nyugodtan megvárni, hogy jöjjön az „ihlet” a székletürítésre, esetleg később, amikor a nap folyamán jön az inger, nincs lehetőség mellékhelyiségre menni, mire végre este nyugodtan elvégezhetnéd a dolgodat, már nincs késztetés.
  • Napközben beszippant a pörgés, elfeledkezel a kellő mennyiségű vízivásról. Víz és nem cukros üdítő!!!!
  • Nem megfelelően táplálkozol, a túlzott finomított élelmiszer (pl. fehér lisztes pékáruk, szendvicsek) és kevés rost jellemzi a mindennapi étkezésedet.
  • Egész nap íróasztal vagy munkapad mellet ülve, mozgásszegényen élsz.

 

A belek állapota – a bél-agy idegpályák általi összeköttetése révén – természetes módon visszahat közérzetünkre, hangulatunkra, érzelmeinkre.

 

A szokványos hashajtó rövid távon alkalmazva gyors eredményt hoz, de hosszabb távon alkalmazva öngól.

 

Megoldásként a fent említett életmód elemek javítása szükséges.

 

Ennek a cikknek teljes, bővített változatát zárt facebook csoportomban olvashatod: https://www.facebook.com/groups/898245627294039

forrás: természetgyógyász magazin

Foglalj időpontot egy ingyenes és kötetlen telefonos konzultációra, ahol felmérem az állapotodat és felvázolom a személyre szabott megoldási lehetőséget.

A maximum 30 perces telefonos konzultáció teljesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ez a 30 perc kizárólag Rólad szól, a Te problémáidat vizsgáljuk meg közelebbről.

Ha a konzultáció során úgy látom, tudunk együttműködni, akkor felvázolom a lehetőségeket az állapotod javítása érdekében.

A konzultáció regisztrációhoz kötött. Az időpontfoglalás után e-mailedre küldött kérdőív válaszai alapján készülök fel a beszélgetésre.

A konzultáció azért ingyenes, hogy el tudjam dönteni beletartozol-e a kompetenciámba. (ha nem, átirányítalak egy másik szakemberhez).

IDŐPONTFOGLALÁS INGYENES KONZULTÁCIÓRA ► Kérem, az időpontfoglaláshoz töltsd ki az űrlapot és az utána lévő kérdőívet!

Kattints a gombra

GDPR

7 + 6 =