Hogyan tudják kibillenteni az egészséged egyensúlyát a túl sok és rakoncátlan gondolatok és mit tehetsz ellene?

Talán 20 éve egy orosz orvos tréningjén hallottam a gyógyító módszerről, ami azóta is a fejemben motoszkál és igyekszem egy részét megvalósítani.

A beteget pár hónapra kiteszik az (civilizáció mentes) erdő közepére tartós élelemmel, egyedül és hagyják, hogy a szervezetében a rend visszaálljon az egészség állapotbába.

Feltételezem nem volt 100%-os a gyógyulási arány, viszont 100% gyógyszermellékhatás mentes. Ugyanakkor a módszer hatásosságáról gyakorlati tapasztalataim vannak.

Az ősi tradicionális gyógyító rendszerek filozófiai alapra – az öt elem tanára – építették tudományukat. Ezt legjobban aképp tudom szemléltetni, ha úgy képzeled el, mint egy mérleget. No nem digitálist! Olyat, mint amikor a nagymamád régen sütit sütött és a kétkarú mérleg egyik felébe beletette a lisztet, a másikba a réz súlyokat. Amikor középen a két inga hegye egymás mellett volt, a liszt súlya pont annyi volt, mint a súlyoké. Egyensúlyban volt a két oldal. Az egészséget is pont így képzeld el, csak egy ötkarú mérleggel, amiben a föld, víz, tűz, levegő és az éter elemek mindegyik más-más karon helyezkedik el. Amikor megszülettél, ezeknek az elemeknek volt egy speciális, egyedi, rád jellemző aránya, ami folyamatosan változik az élet során, de napszakon belül is.

Amikor az öt elem egyensúlyban van, olyan arányú, mint születésedkor, a szövetek (dhatu) megfelelően tápláltak és nincs lerakódott méreganyag (ama) a szervezetedben, akkor egészséges vagy.

Ezt az ötkarú, hiperszenzitív mérleget nem könnyű egyensúlyban tartani.

Egyik tényezője – a nem megfelelő mennyiségű és minőségű gondolatok – amik ezt a finom egyensúlyt kibillentik.

A levegő és az éter elem (vata dosha) szokott a legelőbb kibillenni az egyensúlyából és gondokat okozni. Jellemzően idegrendszeri problémák, gázképződés, érelmeszesedés, ízületi fájdalmak, emésztési, fül problémák, nehéz székelés keletkezhetnek, vagy tipikus vata probléma a csontritkulás is. A felsorolás nem teljes.

A tűz és víz elem (pitta dosha) egyensúlyhiányára hólyag, epe és máj rendellenesség, savtúltengés, gyomorfekély vagy bőr-, szem problémák jelenhetnek meg.

Magyarországon nagyon sok ember van, akik a víz és föld elem (kapha dosha) legjellemzőbb egyensúlytalansága miatt túlsúly és ennek egészségügyi következményei miatt bajlódnak. Néhány kapha betegség példának okáért a mandulagyulladás, arcüreggyulladás, hörghurut, megfázások, hurutok.

Napjainkban nehezen megvalósítható, hogy 2-3 hónapra eltűnjünk a társadalom börtönéből. Épp ezért, aki a gyógyszermentes életet szeretne élni, meg kell támogatnia a gyógyulási folyamatot. Legjobb, ha akkor cselekszel amikor még nincsenek radikális tüneteid.

Az elme hullámzásainak elcsendesítésére kitűnő védikus módszerek vannak. A legcélszerűbb itt kezdeni, és időben, ugyanis szinte minden betegség mögött meghúzódik.

Írta: Németh Orsolya

Foglalj időpontot egy ingyenes és kötetlen telefonos konzultációra, ahol felmérem az állapotodat és felvázolom a személyre szabott megoldási lehetőséget.

A maximum 30 perces telefonos konzultáció teljesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ez a 30 perc kizárólag Rólad szól, a Te problémáidat vizsgáljuk meg közelebbről.

Ha a konzultáció során úgy látom, tudunk együttműködni, akkor felvázolom a lehetőségeket az állapotod javítása érdekében.

A konzultáció regisztrációhoz kötött. Az időpontfoglalás után e-mailedre küldött kérdőív válaszai alapján készülök fel a beszélgetésre.

A konzultáció azért ingyenes, hogy el tudjam dönteni beletartozol-e a kompetenciámba. (ha nem, átirányítalak egy másik szakemberhez).

IDŐPONTFOGLALÁS INGYENES KONZULTÁCIÓRA ► Kérem, az időpontfoglaláshoz töltsd ki az űrlapot és az utána lévő kérdőívet!

Kattints a gombra

GDPR

8 + 1 =