Hogyan küzdj a depresszió ellen gyógyszer nélkül?

 MIÉRT  NEM JUT SEMMIRE A GONDOLKODÁSMÓD MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL A KIALVATLAN, KIMERÜLT, DEPRESSZIÓS EMBER?

 

Fáradt, kedvetlen, motiválatlan, nyugtalan vagy?

▪ Ködös tompultságot érzel a fejedben? Nehezen koncentrálsz?

▪ Alvászavarod van?

▪ Csökkent a libidód?

 

Abban az esetben, ha minden nap dolgozol a mindset-ed formálásán, kevés sikerrel, akkor el kell gondolkodni, valami más is van a háttérben.

A probléma gyökere nem kizárólag a gondolatokban van.

Ahogy a gondolatok kihatnak minden egyes sejtedre, úgy a test állapota visszahat a gondolatokra. Egészséges, egyensúlyban lévő test gazdája nem szomorkodik.

Azonban, ha hagyod, hogy a kedvetlenség, kialvatlanság lehúzzon, lassan szembe kell nézned a következőkkel:

● A barátaid, az emberek hátat fordítanak neked.

● Könnyen meglehet, hogy a párkapcsolatodat megpecsételi a szituációd, amelyben vagy.

● Párt keresel? Ilyen testi, lelki státusszal biztos lehetsz abban, nem leszel olyan vonzó, mint lehetnél, ha jól lennél.

● A pénz, az anyagi siker elkerül.

 

Épp ezért nincs időd arra, hogy ne tündökölj!

 

Májad a csodálatos szerved, ami nagyon sokrétű feladatot lát el, többek közt megvédi a többi szervet a méreganyagoktól. Túlterheltsége esetén nem lesz képes számtalan tennivalóit ellátni, ami kihat az egész szervezetre. Így a fáradtság, depresszió és társa az alvászavar is a számlájára írható, de a bőrbetegségek, cukorbetegség, puffadás, székrekedés, epekő, súlyproblémák okai szintén itt keresendők.

Az alváshiány tovább gyengíti a májat, ezért a hős szerved elfárad, lelassul, további tüneteket generál és soha véget nem érő ördögi kört képes létrehozni, ha hagyod.

A laborleletek tökéletesek lehetnek, de természetgyógyászati szempontból nézve felismerhető a lassú  máj vagy a túlzott májhő a testi jelek és a pulzus vizsgálatával.

 

GYÓGYSZERMENTES SEGÍTŐK

Enyhe és középsúlyos depresszió ellen hatékonyan működnek a természetes gyógymódok.

A szezonális depresszióról itt olvashatsz és feltétlen vond be mindennapjaidba a 7 tippet, hogy visszanyerd régi fényed.

 

Az akupresszúra kitűnő lehetőség az önsegítésre. Otthon, magad is elvégezheted a májat élénkítő, szem körüli pontok stimulálását, de fontos, hogy minden nap rendszeresen folytasd. Még egyszerűbb, ha ujjaiddal naponta végig fésülöd a fejedet, tedd napi rutinná a fejmasszázst, már ennek is érezni fogod a hatását.

 

SÁFRÁNY – A NAPFÉNYFŰSZER

A sáfrányt már az ókorban is használták fűszerként és gyógyításra egyaránt.

Napjainkban álmatlanság, depresszió ellen, pszichológiai- és szexuális funkciók javítására népszerű.

Mára a tudomány fejlődésének köszönhetően olyan táplálékkiegészítő formájában érhető el, ami biztosítja, hogy dózis biztos legyen a készítmény, minden egyes tablettában azonos hatóanyag van és könnyedén lehessen csökkenteni vagy növelni az adagot, igénynek megfelelően.

VIVA+ teljesen természetes nootropikus étrend kiegészítő kifejezetten a fent kibontott problémákra lett kifejlesztve.

A stressz enyhítésében, a hangulat javításában, a jó közérzet erősítésében, az alvás és a libidó javításában fekete öves segítő. Támogatja az idegrendszer és az agy egészséges működését, hozzájárul a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez.

A Viva + az affron® márkanevű szabványosított és a szabadalmaztatott, tiszta, prémium minőségű, spanyol sáfránybibe-kivonat (Crocus sativus L), hajdinából származó B-vitamin-komplexum, tengervízből kivont magnézium, jód, valamint acerolából származó C-vitamin kombinációja.

Minden összetevője szerepet játszik az általános jóllét érzésének kialakulásában, és együtt szelíd, de erőteljes csapatot alkotnak.

GYÓGYFÜRDŐ AZ ELMÉNEK

A luxus kényelmével borítja be bőrödet, feloldja a feszültséget, és segít ellazulni!

JÓ ÉJSZAKAI ALVÁS

Természetes módon segíti elő a pihentető, mélyebb alvást.

ÚJ GENERÁCIÓS TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ

Az affron® a sáfránykivonatok új, szabadalmaztatott generációja. Aluszékonyság és kimerültség esetén segít visszanyerni az éberséget, valamint javítja a koncentrációt, a tanulás hatékonyságát, a memóriát és a gondolkodási folyamatokat.

ÉRTÉKESEBB AZ ARANYNÁL

A sáfrány a világ legdrágább fűszere, ára magasabb, mint az aranyé. Az értéke azonban túlmutat a puszta szépségén, illatán vagy ízén: abban van, ahogyan a jó közérzethez hozzájárul.

BOLDOG ÉLET

A sáfrányt „napfényfűszer”-nek is nevezik. Nemcsak jellegzetes színe miatt, hanem azért is, mert segíthet a vidámabb hangulat és a jobb közérzet elérésében. Ha pihentetőbb kikapcsolódásra és a hatékonysága fokozására vágysz, legyen mindig kéznél a Viva+. Nincs jobb érzés annál, mint amikor a legjobb formánkban vagyunk!

AGYMŰKÖDÉS ÉS HANGULAT

Az agy kémiája nagyon összetett, függ számos tápanyag optimális együttműködésétől, és érzékeny az anyagcsere esetleges egyensúlyzavaraira.

Amikor ilyesmi történik, sokféle tünet jelentkezhet. A neuronok egy sor vegyi anyag segítségével kommunikálnak egymással, melyeket neurotranszmittereknek nevezünk.

Ezt a kommunikációt – és maguknak a neuronoknak a növekedését és túlélését is – helyi hatású vegyületek, mint például az „agyi eredetű növekedési faktor” (angolul: Brain-Derived Neurotrophic Factor, BDNF) elnevezésű fehérje modulálja.

Stressz és hangulatváltozás esetén változik a neurotranszmitterek szintje és felvétele is, s ez elvezetett olyan gyógyszerek kifejlesztéséhez, amelyek képesek befolyásolni a neurotranszmitterek szintjét. Az pedig, hogy ezek a gyógyszerek lassan és viszonylag kevéssé hatnak, további kutatásokat ösztönzött, amelyek a közelmúltban feltárták, hogy a BDNF és a kapcsolódó tényezők változásai rendkívül fontos szerepet játszhatnak.

A sáfrányban található bioaktív szerekről kimutatták, hogy mind a neurotranszmitterek, mind a BDNF működését javítják.

 

SÁFRÁNY

A sáfrány a világ egyik legdrágább fűszere. Sokfelé termesztik, de mivel a betakarítást és a feldolgozást kézzel végzik, a legtöbb esetben hő- vagy sugárzáskezeléssel kell mentesíteni a mikroorganizmusok és kórokozók, így például E. coli jelenlététől.

Ezek a kezelések viszont nemcsak a mikrobiális szennyeződést, hanem a bioaktív komponensek mennyiségét is csökkentik, rontva ezáltal a termék minőségét.

A spanyol sáfrány más! Ezt a spanyol sáfrányt is kézzel szedik, de a termesztési és betakarítási módszernek köszönhetően nem jelennek meg a mikroorganizmusok okozta kockázatok, és nincs szükség sugárkezelésre. Így az összes bioaktív anyag megmarad a növényben, és a kivont mennyiségek is nagyobbak.

 

AFFRON®, AZ ÚJ GENERÁCIÓS SÁFRÁNYKIVONAT

Az affron® kivonatot olyan csúcstechnológiás eljárással nyerik ki a spanyol sáfránybibékből, amely javítja a bioaktív komponensek profilját.

A folyamat során a kivonatot úgy szabványosítják, hogy legalább 3,5% bioaktív Lepticrosalides® vegyületet tartalmazzon, benne nagy mennyiségben a két fő hatóanyaggal: a Safranallal (0,03–1%) és a Crocinsszal (3,48–8,0%). Ezek magas aránya különbözteti meg az affron®-t és annak hatásosságát a kereskedelemben kapható összes többi sáfránykivonattól.

A standardizálás nagy teljesítményű folyadékkromatográfiával (High Performance Liquid Chromatography, HPLC) történik, amely eljárás során minden bioaktív anyagot azonosítanak és megmérnek. Az affron® géntechnológiailag 100%-ban hitelesített Crocus sativus L. sáfrányból készül.

 

NORMÁL KOGNITÍV ÉS IDEGRENDSZER MŰKÖDÉS

Idegrendszerünk két fő részből áll: a központi és a perifériás idegrendszerből. Mindkét rendszer részt vesz az agy és a test többi része közötti ingertovábbításban, lehetővé téve számunkra, hogy megfelelő módon tudjunk lélegezni, látni, gondolkodni és mozogni.

A VIVA+ C-vitamint, jódot és magnéziumot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez. Emellett a C-vitamin a kognitív funkciók megfelelő működését is elősegíti.

 

JOBB MENTÁLIS ÉS PSZICHOLÓGIAI ÁLLAPOT

Az esszenciális tápanyagokban tartósan szegény étrend mind mentális, mind fiziológiai szempontból zavarokat okozhat a szervezetünkben. Befolyásolhatja alvásunkat, memóriánkat és koncentrációs képességünket.

A VIVA+ tartalmaz C-vitamint és magnéziumot, amelyek hozzájárulnak a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, valamint a normál pszichológiai működéshez, hogy a lehető legjobban érezd magad.

 

Enyhe, közepes depresszió ellen a VIVA+ természetes sáfrány kivonatot tartalmazó készítményt ide kattintva tudod megvásárolni.

Lefoglalom az időpontomat a 30 perces ingyenes állapotfelmérésre.

 Az blog bejegyzés általános, tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a megfelelő orvosi diagnózist és kezelést! Súlyos depresszió szuicid gondolatokkal járhat, mindenképp orvosi kezelést igényel! Enyhe vagy közepes depresszió estén hatásosak lehetnek az alternatív módszerek.

Mindig kérd ki orvos, természetgyógyász, dietetikus vagy más egészségügyi szakember tanácsát az állapotodról, mielőtt bármilyen diétába, étrend-kiegészítő szedésbe, fitnesz- vagy egyéb egészségügyi programba belevágnál.

Írta: Németh Orsolya

Forrás:

https://hvg.hu/plazs/20160223_5_tipp_tavaszi_faradtsag_tavaszidepresszio

https://www.drsaarykornelia.hu/hu/paciensek-reszere/depresszio-vagy-energiahianyg

https://www.facebook.com/kinaiterapia

http://tgy-magazin.hu/betegsegek-a-tol-z-ig/jol-mukodo-maj-jo-kozerzet

http://zinzino.com VIVA+ teljesen természetes nootropikus étrend kiegészítő adatlap

 

Foglalj időpontot egy ingyenes és kötetlen telefonos konzultációra, ahol felmérem az állapotodat és felvázolom a személyre szabott megoldási lehetőséget.

A maximum 30 perces telefonos konzultáció teljesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Ez a 30 perc kizárólag Rólad szól, a Te problémáidat vizsgáljuk meg közelebbről.

Ha a konzultáció során úgy látom, tudunk együttműködni, akkor felvázolom a lehetőségeket az állapotod javítása érdekében.

A konzultáció regisztrációhoz kötött. Az időpontfoglalás után e-mailedre küldött kérdőív válaszai alapján készülök fel a beszélgetésre.

A konzultáció azért ingyenes, hogy el tudjam dönteni beletartozol-e a kompetenciámba. (ha nem, átirányítalak egy másik szakemberhez).

IDŐPONTFOGLALÁS INGYENES KONZULTÁCIÓRA ► Kérem, az időpontfoglaláshoz töltsd ki az űrlapot és az utána lévő kérdőívet!

Kattints a gombra

GDPR

7 + 11 =